איך אני לומד לתת אמון במטפל שלי?

אמון הוא נושא עיקרי עבור אלו המתמודדים עם עבר של התעללות. עבורנו, האמון הופר בכל תחום של חיינו בעבר. ייקח זמן, סבלנות ואמונה לרכוש אמון מחדש. אי אפשר לרוץ בתחום הזה או לדרוש מאיתנו לתת אמון. האנשים מולנו יעברו מבחנים רבים, עד שהם יזכו לאמוננו.

ראשית, השתמשו בקריטריונים רציונליים בכדי להעריך את אמינותו של המטפל שלכם:

  • האם המטפל שלכם מכבד את גבולותיכם? האם הוא מסביר את גבולותיו ומהווה מודל  לשימוש בגבולות בריאים?
  • האם המטפל שלכם קשוב לכם, מגיב בהתאמה, בתשומת לב ומסייע לכם להתמודד עם  מצוקותיכם?
  • האם המטפל שלכם אמיתי איתכם, אפילו אם האמת לפעמים כואבת?
  • האם המטפל שלכם עקבי ומהימן?
  • האם למטפל שלכם יש ניסיון טיפולי בטראומה ובהשלכותיה, ואם לא, האם הוא דואג  להשלים את החסר ולהתייעץ עם מטפלים אחרים המתמחים בנושא?
  • האם המטפל שלכם נמנע משימוש בטכניקות המשחזרות את ההתעללות בכם?
  • האם מעשיו וגישתו של המטפל שלכם מקרינים אכפתיות, דאגה, סובלנות ופתיחות,  בעודו מתייחס במלוא הרצינות לקשיים ולסכנות שכרוכים בתהליך ההחלמה?

אחרי שעשיתם כמיטב יכולתכם בכדי ליצור בסיס רציונלי למתן אמון במטפל שלכם, התחילו להתאמן במתן אמון. הרשו לעצמכם לקחת סיכונים מחושבים וכנים. שאלו את עצמכם כיצד יכול המטפל שלכם לסייע בזיהוי הצרכים שלכם ולספק אותם. נסו לזכור שהמטפל הוא בן אנוש, ושהוא לא התוקף שלכם (במרבית המקרים), יחד עם זאת זכרו שהוא מחויב לכללי האתיקה ושניכם מחויבים לכנות והתחשבות הדדית. קחו בחשבון שבניית אמון היא תהליך הדרגתי, וככל שתלמדו להאמין בעצמכם, כך תמצאו שקל לכם יותר לתת אמון באחרים.

אחרון חביב, היו מודעים לעובדה שהאמון צריך להיבנות מחדש בהתחשב בשלב ההתפתחות שבו החלה ההתעללות המקורית. במילים אחרות, זכרו שיהיה עליכם ליצור תחושה של ביטחון אצל הילד הפנימי באופן שהיא מובנת ונגישה לילד בגיל הזה.

 

המאמר תורגם על ידי דניאל מתוך האתר הבא:
http://www.ctsserver.com/~svship/html/answers_7.html


השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.